jan en sofie

Jan, gepassioneerd door de mens en zijn fiets.

De wielermicrobe heeft me sinds mijn 1ste levensjaren te pakken. Als zoon van een voormalig profwielrenner was bezig zijn met de fiets heel normaal. Op 12 jarige leeftijd (de)monteerde ik fietsen, een fijn tijdverdrijf vond ik dat. Helemaal in de ban van de fiets begon ik dan ook te koersen in de jeugdreeksen. Als amateur was ik bij de beste renners van mijn lichting, zowel op de weg als de wielerbaan.

Een zware valpartij in Japan stak echter stokken in de wielen. De droom om profwielrenner te worden, kon ik voorgoed opbergen. Fietsen bleef een hobby maar de competitiedrang stak weer de kop op. 10 jaar later kon ik terugkijken op een succesvolle 2e carriere als amateur met o.a. 2x overwinning in de Antwerpse Pijl. Als 2e vader van Rory Sutherland kwam mijn naam geregeld ter sprake in het wielermilieu. De continentale ploeg van Rabobank werd mijn 2e thuis : mecanieker tijdens de trainingskampen, wedstrijden en kampioenschappen.

Als begeleider op fietsvakanties stelde ik vast dat heel wat recreatieve fietsers een verkeerde houding aannemen op de fiets. Het biedt me voldoening deze mensen te helpen om een betere houding te creëren en zo nog meer plezier uit het fietsen te halen.

Sofie, geboeid door de mens en zijn fiets.

Geboren in een wielerfamilie, opgegroeid tussen koersfietsen en Vlaamse hellingen. De liefde voor de fiets stond vaak op een waakvlammetje maar is nooit uitgedoofd. Als jonge meid was ik vaak te vinden op jeugdwedstrijden. Drinkbussen vullen, koekjes inpakken en renners bevoorraden, het werd een hobby.

De geur van opwarmingsolie in de voorjaarskoersen, het geluid van de aankomende helikopter, het rumoer van de toeschouwers als de renners voorbijreden, het deed me wat. Toen ik de kans kreeg om mee te werken als verzorger in een continentale ploeg, had ik de smaak helemaal te pakken. Het takenpakket was zeer gevarieerd : de juiste voeding voor, tijdens en na de wedstrijd voorzien, de spieren losmaken tijdens de massage, kledij wassen, boodschappen doen, renners verzorgen na een valpartij,…

Masseren was een belangrijk onderdeel van mijn dagtaak. Renners weten dat een massage de bloeddoorstroming bevordert en pijnlijke en stramme spieren weer soepel worden. Een massage stond dan ook dagelijks op het programma tijdens een rittenwedstrijd. Na enkele jaren in het wielermilieu werd ik samen met Jan begeleider tijdens fietsvakanties. Naast het rijden met de volgauto en de fietsers voorzien van drank en eten, stond ik in voor de massage. Ook een recreatieve fietser heeft baat bij een massage op regelmatige tijdstippen.

  • Telefoon:
    0491 17 05 77

  • Kauwstraat 102A
    9550 Sint-Antelinks

© 2020 My Bike My Body - Created by Infinity Dreams